Sitemin yedeğini nasııl alabilirim? Yazdır

  • 5

Site sahipleri yedek dosyalarını ftpden, phpmyadminden ayrı ayrı alabildikleri gibi tüm site yedeklerinide plesk panelin "Yedekle" bölümünden alabilirler. Yedekleme iþlemi sýrasýnda ve yedekleme iþlemi bittikten sonra yaklaşık 15dk boyunca sitenizde Plesk Default sayfası gözükecektir. Bu sayfa bir süre sonra kendiliðinden kalkýp siteniz kaldığı yerden yayınına devam edecektir.
"Yedekleme oluþtur" butonundan "Yedekleme dosyasını saklama,dowload et" seçeneği ile müşterilerimizin düzenli aralýklarla yedek dosyalarýný kendi bilgisayarlarýna indirip saklamalarýný tavsiye ederiz.
Bu yedek dosyaları sayesinde sitenizde oluşabilecek herhangi bir arıza durumunda sitenizin yedek alındığı tarihteki haline döndürmeniz mümkündür. Yedek dosyasý hesabýnýzdaki ftp dosyalarınız, veritabanlarınız, mail hesaplarınız ve içerikleri gibi bir çok hesabýnýza ait özelliðide kapsamaktadır. Yedek alınırken bu içerikler sıkıştırarak alındığı için yedek dosyası boyutunuzun kullanılan alan boyutunuzdan daha küçük olmasý olasýdýr.

Yedek dosyalarýnýn belirli aralıklarla otomatik olarak alınması istiyorsanız bu iþlemide Plesk panelin "Yedekle" bölümündeki "Otomatik Yedekleme Ayarları" bölümümden gerçekleştirebilirsiniz. Burada aylık, haftalık, günlük olarak site yedekleriniz otomatik olarak ftp hesabınızda yada domain yedekleri bölümünde oluþturulmasýný saðlayabilirsiniz. Ancak bu yedek dosyalarýnýnda boyutlarý sizin host alanýnýzdan kullanıdığı için otomatik yedekleme ayarladıysanız bu yedek dosyalarını kendi bilgisayarınıza belirli aralýıklarla kaydededip, kaydettiðiniz bu dosyalarýda host alanýnýzdan silmenizi tavsiye ederiz. Bu þekilde de kullanýlan alan limit boyutunuzu azaltmış olursunuz.

Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?

<< Geri